مضرات مصرف تریاک
مضرات مصرف تریاک
برای ترک تریاک و قبل از اینکه با روش های درمان آن آشنا شویم، باید بدانیم این دارو چیست، زیرا تریاک به دلیل تأثیرش بر گیرندههای عصبی در مغز، به سرعت باعث ایجاد اعتیاد میشود.
احساس شادی و آرامش و کاهش شدت درد، از فواید ترک است.
فرد معتاد برای رسیدن به همان حسی که مواد مخدر همیشه به او میدهد، شروع به افزایش دوز میکند و اولین گامهای خود را در شیب اعتیاد آغاز میکند.
عوارض جانبی خطرناک و مضرات مصرف تریاک گاهی منجر به مرگ میشود. بنابراین، ترک تریاک به یک ضرورت فوری تبدیل شده است که نمی توان آن را به تعویق انداخت.
در این مقاله، چند مورد از مضرات مصرف تریاک را مورد بررسی قرار میدهیم.
تریاک و رابطه جنسی:
با مصرف تریاک در ابتدا سلامت جنسی بهبود مییابد، زیرا روند جنسی را طولانی میکند و انزال را به تاخیر میاندازد، اما با گذشت زمان سلامت جنسی بدتر میشود، زیرا میل جنسی کاهش مییابد و کم کم به طور کامل ضعیف میشود و معتاد توانایی و میل خود را برای رابطه جنسی از دست میدهد.
این وضعیت به دلایل متعددی ایجاد میشود که شاید مهمترین آنها گردش خون ضعیف بیمار باشد. این امر حتی ممکن است باعث ناباروریی شود.
معتاد به مواد افیونی همچنین از تنبلی، کمبود انرژی و احساسات کسل کننده رنج میبرد، که شروع روند جنسی را تقریباً غیرممکن میکند.


تأثیر تریاک بر بدن:
- اعتیاد به مواد مخدر بر مراکزی که دمای بدن را کنترل می کنند تأثیر میگذارد و منجر به هیپوترمی یا سرمازدگی میشود.
- میزان درد را کاهش میدهد و بنابراین در عملیات جراحی استفاده می شود.
- کاهش میزان دید و تشخیص اشیاء با لمس، به عنوان مثال یک فرد عادی در تاریکی میتواند اشیاء را بدون دیدن آنها تشخیص دهد اما افراد معتاد به تریاک مانند افراد نابینا از حس لامسه برای تشخیص اجسام اطراف استفاده میکنند که در اصطلاح پزشکی stereognosis نامیده می شود.


تأثیر تریاک بر دستگاه گوارش:
-
تریاک بزاق را کاهش میدهد.
-
فرد معتاد به تریاک احساس تهوع میکند.
-
اعتیاد به تریاک بر مراکز استفراغ در مغز تأثیر میگذارد و باعث استفراغ میشود.
-
اعتیاد منجر به از دست دادن اشتها و منجر به ضعف معتاد میشود.
-
اعتیاد به مواد مخدر باعث کاهش پرستالیس روده و همچنین کاهش حرکت معده می شود و این امر منجر به حالت یبوست و عدم تمایل به اجابت مزاج میشود.


اثرات تریاک بر چشم:
-
احتقان و قرمزی چشم
-
تنگ شدن و انقباض مردمک
-
شل شدن پلکها و عدم توانایی بازکردن پلکها، یک معتاد برای بالا نگاه کردن، سر خود را به سمت بالا حرکت میدهد و نمیتواند پلکهای خود را باز کند.


اثرات تریاک بر قلب و عروق خونی:
-
تریاک بر قلب و عروق خونی تأثیر میگذارد، بدین صورت که ابتدا نبض افزایش یافته و در نهایت کند و سپس نامنظم شود.
-
تریاک باعث کاهش فشار خون میشود.


تاثیر تریاک بر پوست:
- رنگ پریدگی
- سیانوز لب
- تعریق زیاد روی پوست
- خارش پوست


تأثیر مواد مخدر تریاک بر فرد معتاد
تأثیر مواد مخدر تریاک بر فرد معتاد
اعتیاد به مواد مخدر از نظر جسمی، روانی و رفتاری بر معتاد تأثیر میگذارد. علائم زیادی وجود دارد که میتواند معتاد به مواد افیونی را متمایز کند، مانند:
- احساس شادی و آرامش
- روحیه خصومت بالا
- بی توجهی به ظاهر عمومی و بهداشت شخصی
- ظهور برخی از علائم روی بازو در نتیجه تزریق تریاک
- تمایل به انزوا و اجتناب از وقایع اجتماعی
- نیاز مداوم به پول، قرض گرفتن و گاه سرقت آن
- عصبانیت
- گاهی اوقات از دست دادن هوشیاری
مصرف تریاک با داروهای دیگر
مصرف تریاک با داروهای دیگر
تریاک هنگام استفاده با برخی داروهای دیگر مانند الکل، باربیتوریک اسید و آنتی هیستامینها عواقبی جدی برای زندگی به دنبال دارد. همه آنها داروهایی هستند که سیستم عصبی مرکزی را تحت فشار قرار می دهند و در صورت استفاده از تریاک، میتوانند باعث تنفس سخت و در نهایت مرگ شوند.
با توجه به آمار بالای اعتیاد به تریاک و عوارض ناگریز این ماده خانمانسوز اگر شما یا یکی از عزیزانتان درگیر اعتیاد به تریاک یا هر ماده مخدر دیگری هستید با موسسه راهی به سوی نور تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما استفاده نمایید.


نحوه عملکرد تریاک در سیستم شما
نحوه عملکرد تریاک در سیستم شما
آلکالوئیدهای فعال در تریاک به گیرنده های افیونی در مغز ، سیستم عصبی و دستگاه گوارش متصل می شوند .4 در مورد پاراگوریک و لودانوم ، اتصال به گیرنده های دستگاه گوارش می تواند با کند کردن روده به تسکین اسهال کمک کند. یکی از عوارض جانبی همه مواد افیونی می تواند یبوست ناشی از این کند شدن باشد
پس از مصرف یک دوز ، اثرات در عرض 15 تا 60 دقیقه شروع می شود و 4 تا 6 ساعت طول می کشد. مورفین (ماده فعال) نیمه عمر کوتاهی دارد و نیمی از آن در 1.5 تا 7 ساعت متابولیزه می شود. 5 بیشتر دوز مورفین در 72 ساعت در ادرار دفع می شود.
مهم است که در برنامه ای که توسط پزشک تعیین شده است ، به منظور جلوگیری از مصرف بیش از حد ، به صورت پریگوریک عمل کنید. همچنین برای جلوگیری از تداخلات خطرناک ، باید تمام داروهای تجویزی و بدون نسخه خود را با پزشک خود در میان بگذارید. به ویژه در مورد مسکن ها ، داروهای ضد افسردگی ، داروهای سرفه ، داروهای سرماخوردگی ، داروهای آلرژی ، آرامبخش ، قرص های خواب آور ، آرامبخش و ویتامین ها بحث کنید.
همچنین مطمئن شوید که پزشک سابقه بیماری کبدی ، بیماری کلیوی ، بیماری ریه یا بیماری پروستات را می داند.
بهتر است از الکل در هنگام مصرف paregoric اجتناب کنید زیرا می تواند خواب آلودگی ناشی از دارو را افزایش دهد.
عوارض جانبی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد
عوارض جانبی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد
در کنار اثرات مورد نیاز ، تریاک ممکن است برخی از اثرات ناخواسته را ایجاد کند. اگرچه ممکن است همه این عوارض جانبی رخ ندهد ، اما در صورت بروز آنها ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشند.
در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی زیر هنگام مصرف تریاک ، فوراً با پزشک خود مشورت کنید:
بروز ناشناخته است
-
مشکل در دفع مدفوع (مدفوع)
-
کهیر یا جوش
-
حالت تهوع
-
استفراغ
علائم و نشانه های سوء مصرف تریاک
علائم و نشانه های سوء مصرف تریاک
اعتیاد به تریاک می تواند باعث تغییرات جسمی و رفتاری شود. در برخی موارد ، افراد مبتلا به اختلال مصرف تریاک می توانند اثرات اعتیاد خود را پنهان کنند. در موارد دیگر ، خانواده و دوستان می توانند تغییرات در روحیه یا ظاهر فرد را تشخیص دهند.
در صورت بروز هر یک از علائم زیر مصرف بیش از حد در هنگام مصرف تریاک ، فوراً کمک بگیرید:
علائم مصرف بیش از حد
علائم مصرف بیش از حد
-
اضطراب
-
تاری دید
-
لب ها و ناخن های آبی
-
درد یا ناراحتی در قفسه سینه
-
لرز
-
عرق سرد
-
کما
-
گیجی
-
مردمک های منقبض ، دقیق یا کوچک (قسمت سیاه چشم)
-
پوست سرد و ملتهب
-
سرفه ای که گاهی خلط صورتی کف آلود ایجاد می کند
-
افسردگی
-
تنفس دشوار ، سریع یا پر سر و صدا ، گاهی اوقات با خس خس سینه
-
تنفس مشکل یا مشکل دارد
-
مشکل در خوابیدن
-
بی نظمی
-
سرگیجه ، ضعف یا سبکی سر هنگام بلند شدن ناگهانی از حالت خوابیده یا نشسته
-
خواب آلودگی به کما عمیق
-
ضربان قلب سریع
-
توهم
-
سردرد
-
افزایش گرسنگی
-
افزایش تعریق
-
تنفس نامنظم ، سریع یا آهسته یا سطحی
-
بی حالی
-
سبکی سر
-
خلق و خو یا سایر تغییرات ذهنی
-
عصبی بودن
-
کابوس
-
بدون فشار خون و نبض
-
بدون هیچ گونه تون یا حرکت
-
تنفس نکردن
-
لب ها ، ناخن ها یا پوست رنگ پریده یا آبی دارند
-
تشنج
-
لرزش
-
تنگی نفس
-
ضربان قلب آهسته یا نامنظم
-
لکنت زبان
-
توقف قلب
-
تورم در پاها و مچ پا
-
بیهوشی
-
خستگی یا ضعف غیر معمول
عوارض جانبی که نیازی به مراقبت فوری پزشکی ندارند
عوارض جانبی که نیازی به مراقبت فوری پزشکی ندارند
برخی از عوارض جانبی تریاک ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان با تنظیم بدن شما با دارو از بین برود. همچنین ، ممکن است متخصص مراقبت های بهداشتی شما بتواند راه هایی برای جلوگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی به شما بگوید.
در صورت ادامه یا ناراحت کننده بودن عوارض جانبی زیر یا سوالی در مورد آنها ، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید:
بروز ناشناخته است
-
خارش پوست
-
قرمزی پوست
-
بثورات پوستی
اثرات طولانی مدت مصرف تریاک بر سلامتی
اثرات طولانی مدت مصرف تریاک بر سلامتی
مصرف مزمن تریاک می تواند منجر به طیف وسیعی از مشکلات فیزیکی طولانی مدت شود. این مشکلات سلامتی ممکن است شامل شکنندگی استخوان ها ، تغییرات هورمونی و عوارض روده باشد. سوء مصرف مداوم تریاک همچنین خطر ابتلا به سندرم روده مخدر را در فرد افزایش می دهد ، وضعیتی که با وجود درد شکمی ثابت ناشی از مواد مخدر مشخص می شود.
عوارض روانی ناشی از سوء مصرف مواد افیونی می تواند به اندازه مشکلات جسمی ناراحت کننده باشد. مصرف تریاک با اضطراب ، افسردگی و اختلال دوقطبی ارتباط تنگاتنگی دارد. در صورت عدم درمان ، این اختلالات روانی می تواند به ادامه مصرف تریاک یا مرگ کمک کند.
رابطه ی تریاک و دیابت
رابطه ی تریاک و دیابت
بعضی از افراد گمان میکنند که مصرف تریاک میتواند در درمان دیابت موثر باشد . این افراد همچنین معتقدند که کشیدن تریاک می تواند گلوکز و چربی را در دیابت کاهش دهد . دیابت یک بیماری شایع است که به عنوان یک مشکل عمده در ایران شناخته شده است . یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جامعه دیابت است . مطالعات به منظور مقایسه قند و چربی خون در معتادان به تریاک با افراد غیر معتاد در بیماران مبتلا به دیابت انجام شده است .
تحقیقات نشان میدهد که تریاک ممکن است گلوکز خون را به طور موقت کاهش دهد ، اما هیچ اثر واضح و طولانی مدت بر قند خون ندارد . موسسه راهی به سوی نور در طول درمان ، میزان قند و چربی خون را توسط تیم پزشکی مرتبا بررسی میکنند .
مصرف تریاک و بیماریهای ریوی
مصرف تریاک و بیماریهای ریوی
در بیماران جراحی قلب ، شیوع سیگار کشیدن نسبتاً کم است (در زنان بسیار کم است) با این حال ، مصرف تریاک نسبت به سیگار ، دو برابر بیشتر است . در مردان سیگاری عوارض ریوی نسبت به زنان بالاتر است ، همچنین در بیمارانی که از تریاک استفاده می کنند ، عوارض قلبی ریوی از زنان بالاتر میباشد .
رابطه بین تریاک و هورمونها
رابطه بین تریاک و هورمونها
در ایران ، تریاک برای لذت یا به عنوان دارو توسط برخی افراد مصرف میشود . این مخلوط پیچیده ای از 40 آلکالوئید مختلف از جمله مورفین و کدئین به همراه ناخالصی های زیاد است . به خوبی ثابت شده است که مواد مخدر یا دخانیات بر بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی در انسان تأثیر می گذارد ، محققان میزان گردش پرولاکتین ، TSH ، LH ، FSH و تستوسترون را در مردانی که تریاک می کشند مشاهده ، و این را با مقادیر مربوط به نیکوتین مقایسه کردند .
نتایج نشان داد که 86.96 درصد از افراد وابسته به تریاک و 41.67 درصد از گروه وابسته به نیکوتین مقادیر بالای پرولاکتین را در بدن خود دارند . علاوه بر این ، داده های حاضر نشان می دهد که کشیدن تریاک ممکن است از طریق اثرات روی نوروپپتیدهای تولید شده به صورت موضعی یا سیستمیک بر تولید هورمون هیپوفیز تأثیر بگذارد .
ما این نوید را به شما میدهیم که با ترک کردن در موسسه ترک اعتیاد راهی به سوی نور به آغوش گرم خانواده خود باز خواهید گشت .